پهپاد/ (Unmanned Aerial Vehicle) UAV

ویژگی‌های پهپاد سبب شده است که با نصب دوربین‌های عکس‌برداری و سنجنده‌های مختلف جهت مقاصد نقشه‌برداری از آن استفاده شود که منجر به ایجاد شاخه UAV Photogrammetry (فتوگرامتری پهپاد) شده است.

این روش به دلیل ویژگی‌هایی نظیر سرعت و دقت بالا و تنوع محصولات خروجی در سال‌های اخیر به‌عنوان جایگزین روش نقشه‌برداری زمینی مطرح‌شده است.




 

مزیت‌های استفاده از روش فتوگرامتری پهپاد

وجود اطلاعات سه بعدی دقیق از سطح زمین، یکی از اساسی‌ترین نیازهای کاربردهای مکانی است. به طور معمول روش هایی که برای تهیه نقشه های توپوگرافی استفاده می‌شوند، شامل: فتوگرامتری هوایی با استفاده از دوربین‌های متریک، استفاده از تصاویر ماهواره‌ای، نقشه‌برداری زمینی و یا استفاده از تکنولوژی لیدار است. اما در بعضی از موارد به دلیل مشکلاتی از قبیل: هزینه، دسترسی به منطقه، صعب‌العبور بودن منطقه، مجوزهای موردنیاز، زمان انجام پروژه و … استفاده از این تکنیک ها دور از انتظار می‌باشد. در این موارد نیازمند به یک روش میسر و مقرون‌به‌صرفه می‌باشیم که نه‌تنها متناسب با ابعاد منطقه (عارضه) و سرعت تغییرات باشد بلکه قدرت تفکیک مکانی موردنظر را نیز برآورده نماید. به‌منظور رفع مشکلات فوق الذکر، روشی که به‌تازگی برای تهیه نقشه‌های بزرگ‌مقیاس استفاده گردیده است، اخذ تصویر توسط وسایل پرواز بدون سرنشین یا همان فتوگرامتری هوایی برد کوتاه است.

استفاده از پهپاد نسبت به سایر روش‌های نقشه‌برداری حائز برتری‌هایی است که در زیر به بخشی از آن‌ها اشاره می‌شود.

دّقت بالا

         دّقت نسبی و مطلق محصولات تهیه‌شده در این روش وابسته به پارامترهایی نظیر کیفیت و دقت دوربین تصویربرداری، ارتفاع پرواز، دقت تعیین موقعیت ماهواره‌ای و … می‌باشد. با در نظر گرفتن شرایط فوق امکان تهیه نقشه با مقیاس ۱:۲۰۰۰ (دقت مسطحاتی cm4 و ارتفاعیcm8 ) توسط این روش در این شرکت میسر می‌باشد.

سرعت‌ بالا

         سرعت تهیه نقشه با استفاده از این روش بسیار بالاتر از روش نقشه‌برداری زمینی و فتوگرامتری کلاسیک می‌باشد.با استفاده از این روش بر اساس مقیاس و دقت نقشه موردنیاز ۴۰ الی ۴۰۰ هکتار در روز تهیه نقشه می‌شود. علاوه بر آن زمان تجهیز کارگاه، زمان دسترسی به نقاط صعب‌العبور، زمان لازم جهت هماهنگی ورود به املاک شخصی و… به‌شدت کاهش می‌یابد.

کامل بودن نقشه

         برداشت جزئیات در این روش به‌صورت یکپارچه، متراکم و یکنواخت می‌باشد. این ویژگی از به وجود آمدن گپ در نقشه و هم‌چنین تغییر میزان تراکم نقاط برداشتی(اشکال متداول در نقشه‌برداری زمینی) جلوگیری می‌نماید که بنا بر نیاز کارفرما می‌توان ابر نقاط بافاصله cm1 از منطقه تهیه کرد.

 

 

یک مدل از پهپاد آزمایشگاه

  • قابلیت تصویربرداری با کیفیت 2.7K/ دوربین عکس برداری 12 Megapixel؛
  • دارای گیمبال با سه درجه آزادی؛
  • پرواز آسان، دارای سیستم هوشمند پروازی به صورت اتوماتیک تحت کنترل؛
  • قابلیت نشان دادن تصاویر به صورت زنده با کیفیت HD؛
  • تکنولوژی پیشرفته پایدار کننده گیمبال؛
  • قابلیت پرواز تا 25 دقیقه با یک بار شارژ؛
  • باتری پرواز هوشمند به طور خودکار به شما یادآوری می کند؛
  • میزان شارژ در حال تمام شدن است.